Mozilla, Firefox tarayıcısı için bir ürünün müşteri incelemelerinin ne kadar güvenilir olduğunu derecelendiren yeni bir yerleşik “İnceleme Denetleyicisi” özelliğini test ediyor. Firefox’un üst düzey ürün yönetimi direktörü Byron Jourdan, yaptığı açıklamada şirketin özelliği ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde sınırlı bir kitleyle test ettiğini belirtti.
Firefox’a eklenen bu özellik, Mozilla’nın Mayıs ayında satın aldığı Fakespot ile destekleniyor. Fakespot, Firefox ve diğer tarayıcılarda kullanılan bir eklenti ve büyük çevrimiçi mağazalarda alışveriş yaparken ürün incelemelerini, satıcıları analiz etmek için yapay zeka ve makine öğrenimini kullanıyor.
İlginizi Çekebilir: iPhone 15, yüksek 5G performansı için yeni Qualcomm modem kullanıyor
Mozilla Firefox, yeni özelliği kısa sürede herkese sunabilir
Firefox’un İnceleme Denetleyicisi artık kullanıcılara güvenilmez incelemeleri ayıklayacak araçları sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların bu özelliği kullanmak için tarayıcının sağ kısmında bulunan fiyat etiketi simgesine tıklaması yeterli olacak.
Başlangıçta yalnızca Amazon, BestBuy ve Walmart ile çalışacak özellik, kısa süre sonra eBay, Sephora ve Shopify gibi sitelerde de çalışabilecek. İnceleme Denetleyicisi’ni ayarlardan kapatmak mümkün olacak. Şimdilik deneme aşamasında olan özelliğin kısa süre içinde herkese sunulması bekleniyor.