Ford Explorer, Capri ve Puma Gen-E Türkiye’de satışta. Ford Türkiye, Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen lansmanda yeni elektrikli modellerini görücüye çıkardı.
Ford Puma Gen-e 1.593.100 TL’den, Ford Explorer 1.720.000 TL’den, Ford Capri ise 1.920.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ford Explorer, Capri ve Puma Gen-E ile ilgili detaylar haberimizde…
İlginizi Çekebilir: Curiosity’den antik Mars manzarası
Ford Otosan’ın Romanya’daki fabrikasında üretilen elektrikli Ford Puma Gen-E için belirtelim ki, Premium isimli donanım seviyesiyle Türkiye’de satışa sunuluyor.
Evet önden çekişli kompakt modelde 124 kW güç ve 290 Nm tork üreten bir motor ve 43 kWsa kapasiteli NMC batarya bulunuyor.
Bu sayede de birleşik kullanımda 376 kilometre sürüş menzili sunan modelin bataryası için 100 kW DC hızlı şarj ile 23 dakikada yüzde 10-80 doluma ulaştığını söylemek mümkün.
Volkswagen’in MEB platformunu kullanan Ford Explorer ise Select ve Premium donanım seviyeleriyle satışa sunuluyor.
İki donanım arasında 100 bin liralık fark mevcut. Şimdilik 52 kWsa kapasiteli batarya ve 150 kW motora sahip standart menzilli versiyonun tercih edilebileceğini belirtelim.
Bu versiyon, birleşik kullanımda 378 kilometreye kadar, şehir içi kullanımda 496 kilometreye kadar sürüş menzili vadediyor. 130 kW DC hızlı şarj kapasitesine de sahip. 532 kilometre menzil sunan seçenek yılın üçüncü çeyreğinde gelecek.
Explorer ile aynı platform üzerine yükselen Ford Capri için de belirtelim ki,1.920.000 TL’lik fiyatıyla yüzde 10’luk dilimin sınırlarında.
Evet bu modelin de 150 kW motor ve 52 kWsa’lik batarya ile birleşik kullanımda 373 kilometre sürüş menzili vadettiğini söyleyelim. Capri’nin 77 kWsa kapasiteli bataryaya sahip uzun menzilli seçeneği de yine yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak.