Huawei, 2025’te Pura X’i piyasaya sürerek bir risk aldı. Esas olarak ‘geniş ekranlı katlanabilir akıllı telefon’ olarak bilinebilecek yeni bir form faktörüne sahip olması nedeniyle.
Ancak yeni bir sızıntıya göre belirtelim ki pazarda ikinci bir neslin komisyonunu haklı çıkaracak kadar iyi bir performans gösterdi. “X2″yi 2026’da Huawei’nin Mate XT üç katlı modelinin yeni ve daha büyük bir versiyonu takip edebilir.
Huawei, çığır açan ‘geniş ekranlı katlanabilir’ (veya muhtemelen ’16:10 katlanabilir’) akıllı telefon Pura X’in ikinci neslini piyasaya sürmek için yeterince ilgi gördüğünü fark etmiş olabilir.
Mate X6’nın doğrudan halefi olan Huawei’nin yaklaşan Samsung Galaxy Z Fold7’ye muadili gibi daha öngörülebilir katlanabilir cihazların piyasaya sürülmesinin ardından, OEM’in 2026 ürün döngüsünün bir parçası olacak.
“X7″nin, hatta bir Pro kardeşi olabilecek önemli bir yükseltme olduğu düşünülüyor. Buna karşılık, görünüşe göre Mate XT’nin ikinci nesli olacak olsa da, orijinal öncü üç katlı cihaza göre yalnızca yinelemeli iyileştirmelere sahip olacak.
Öte yandan, “XT 2”, Pura X’in kendisi gibi yeni bir ‘XL’ boyutunda aynı teknolojiyle takip edilebilir. Ortaya çıkan “katlanabilir Pad”, yakın gelecekte benzer şekilde son teknoloji bir tasarıma sahip bir iPad’e karşı savaşmak için tasarlanmış olabilir.