İskoçya merkezli oyun stüdyosu Build A Rocket Boy’un geliştirdiği MindsEye için merakla beklenen ilk oynanış fragmanı paylaşıldı. Aksiyon unsurlarının öne çıktığı videoda çatışmalar, araç kovalamacaları ve tempolu sahneler dikkat çekiyor.
Üçüncü şahıs bakış açısından kaydedilen fragmanda, oyuncular Jacob Diaz karakterinin farklı silahlarla düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi izliyor.
Tabanca, pompalı tüfek ve makineli tüfek gibi çeşitli silahların kullanıldığı çatışma anları, oyunun tempolu yapısını gözler önüne seriyor. Hikâyeye dair kısa bir kesitte ise Diaz’ın iki hacker’ı takip ettiği görülüyor. Bu kovalamaca, hem yaya hem araçla ilerleyen bölümlerle harmanlanmış durumda.
Araç sekansları özellikle dikkat çekici. Fragmanın sonunda yer alan hızlı ve gerilim dolu araç takibi sahnesi, oyunun sürüş dinamiklerine dair ipuçları veriyor.
Yardımcı yönetmen Adam Whiting’in açıklamasına göre, kamera sistemi bu sekanslarda oyuncuya daha fazla kontrol hissi sunmak için özel olarak tasarlanmış.
Yüksek hızda viraj alırken hem sinematik takip hissi korunuyor hem de oynanabilirlik ön planda tutuluyor. Ayrıca gaz, fren ve el freni kombinasyonlarıyla yapılabilecek gelişmiş manevralar da oyunun sürüş mekaniklerini zenginleştiriyor.
MindsEye, 10 Haziran’da PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S platformlarında oyuncularla buluşacak. Oyun şu anda dijital mağazalarda 59,99 dolardan ön siparişe açılmış durumda.
Geliştirici ekip, yayımlanan bu fragmanın yalnızca bir ön gösterim olduğunu, tam oynanış videosunun ise yakında paylaşılacağını duyurdu.
Fragmana ulaşmak için buraya tıklayın.