SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberTekno

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Teknoloji » macOS 26 geliyor: Apple, eski Mac’leri gözden çıkarıyor

macOS 26 geliyor: Apple, eski Mac’leri gözden çıkarıyor

Yayınlanma:
macOS 26 geliyor: Apple, eski Mac’leri gözden çıkarıyor

MacOS 26, evet, 26, macOS 16 değil, Apple’ın sonbaharda yayınlayacağı bir sonraki macOS sürümü olacak. Yeni işletim sisteminin şu anda macOS Sequoia’yı destekleyen bazı eski Intel tabanlı Mac modelleri için desteği bırakacağı söyleniyor.

Rapor, konuya aşina kaynaklardan geliyor. Bu kaynaklar için belirtelim ki, aşağıdaki Mac’lerin ve MacBook’ların bu sonbaharda yeni macOS sürümü için desteklenmeyeceğini iddia ediyor:

MacBook Pro (2018)

iMac (2019)
‌iMac‌ Pro (2017)
Mac mini (2018)
MacBook Air (2020, Intel tabanlı)

Bu modeller, Apple’ın mevcut macOS’u macOS Sequoia tarafından desteklenen en eski Mac modelleri. Bu modellerin yeni işletim sisteminin geliştirilmesi sırasında çıkarılmış olması, macOS 26 yayınlandığında desteklenen listede olmayabileceklerini gösteriyor.

Bu doğruysa, Apple’ın Intel işlemcilerle çalışan Mac’ler için desteğini üst üste ikinci yıl daralttığı anlamına geliyor. Cupertino teknoloji devi ayrıca tüm özellik setini öncelikle kendi ürettiği Apple Silicon tarafından desteklenen Apple cihazlarına sunuyor.

Bu söylenti doğruysa, macOS 26’yı destekleyecek modeller şunlar:

‌MacBook Pro‌ (2019 ve sonrası)
‌iMac‌ (2020 ve sonrası)
Mac Pro (2019 ve sonrası)
‌Mac mini‌ (M1 ve sonrası)
Mac Studio (tüm modeller)
‌MacBook Air‌ (‌M1‌ ve sonrası)

macOS 26 geliyor: Apple, eski Mac’leri gözden çıkarıyor

MacOS 26’nın ilk geliştirici beta sürümü 17 GB’ı aşabilir

Bildirildiğine göre, macOS 26’nın ilk geliştirici beta sürümü 17 GB’ı aşabilir. Bu, macOS Sequoia’nın ilk beta sürümünden aşağı yukarı 2 GB daha büyük.

Söylentiler, yeni işletim sisteminin visionOS’un tasarım dilinden büyük ölçüde ilham alacağını gösteriyor.

Eğer bu doğru çıkarsa, bu, macOS’a yıllardır gelen en önemli görsel güncelleme olacak.

Bu arada, adlandırma şeması bir yoruma değer. Söylentilere göre Cupertino, yazılım platformları için adlandırma sistemini yıla uyacak şekilde değiştirecek. Değişikliğin iOS (iOS 26) ve diğer tüm Apple işletim sistemleri için de gerçekleşeceği söyleniyor.

Apple’ın WWDC 2025 etkinliği yakında geliyor ve 9 Haziran’da bir açılış konuşmasıyla başlayacak. Apple, bu konferans sırasında macOS 26’nın yanı sıra iOS 26 ve diğer yazılımları da açıklayacak.

Yeni macOS’un ilk geliştirici beta sürümünün temel konuşmanın bitmesinden hemen sonra yayınlanacağı, kararlı ve herkese açık sürümün ise sonbahar aylarında yayınlanacağı söyleniyor.

İlgili Haberler