İki kadın başrollü film olan Moana 2 ve Wicked arasındaki Şükran Günü düellosunun ardından, devam filmleri yerini yılbaşının iki büyük gişe rekortmeni filmine bırakacak: Paramount’un Sonic the Hedgehog 3 ve Disney’in öncülü Mufasa: The Lion King.
Ergenlik çağındaki çocuk ve gameboy çılgınlığı göz önüne alındığında, Sonic the Hedgehog 3, 50 milyon dolardan 60 milyon dolara kadar yüksek rakamlarla açılışında Mufasa’yı alt üst edecek.
Bazı rakipler, ikisi arasında 10 milyon doların çok üzerinde bir fark olduğuna bile inanıyor. Ancak, küresel çıkışında Mufasa 180 milyon dolarla kral. Sonic the Hedgehog 3, Noel Günü’ne kadar yurt dışı lansmanına başlamayacak.
İlginizi Çekebilir: Disney ve BBC’den animasyon filmi iş birliği: Bluey
Mufasa’nın şimdiden 7 milyon dolarlık ön bilet satışı var; Sonic the Hedgehog 3 bu hafta sonu bunun da önünde gidiyor
Moana 2’nin yaklaşık yüzde 50 düşüşle 12 milyon dolara gerilemesi bekleniyor. Wicked’ın beşinci hafta sonunun da yaklaşık 12 milyon dolar olması bekleniyor.
Bu Çarşamba günü Mufasa, Fransa ve Kore gibi büyük pazarlarda gösterime girecek. Ardından Perşembe günü Almanya, İtalya, Avustralya, Brezilya ve Meksika eklenecek ve Cuma günü İspanya, İngiltere, Çin ve Japonya katılacak.
Burada, Amerika’da film 400 Imax ve 2.300 3D ekran dahil olmak üzere 4.000 sinemada oynayacak. PLF’ler Sonic the Hedgehog 3 ile paylaşılacak. Ön gösterimler Perşembe günü saat 14:00’te başlıyor.
Mufasa’nın şimdiden 7 milyon dolarlık ön bilet satışı var; Sonic the Hedgehog 3 bu hafta sonu bunun da önünde gidiyor. Ön satışlar Noel’den itibaren artıyor.
Mufasa için hedef kitle her yaştan kadınken, Paramount’un hedef kitlesi 17-34 yaş arası kitle, gençler ve 6-10 yaş arası erkekler. Sonic 3, 3.800 yerel sinemada oynuyor ve ilk gösterimler Perşembe günü saat 15:00’te açılış günü hayran etkinliği için yapılacak, ardından ülke çapında saat 17:00’de gösterimler yapılacak.
2019’da Jon Favreau’nun Aslan Kral’ı diğer uluslararası pazarların önünde Çin’e erken gitti ve 50 milyon doların üzerinde bir açılış yaptı. Bu sefer bu mümkün değil çünkü bu pazar hala belirsiz ve benzer sonuçlar vermesi beklenmiyor.
Aslan Kral, ABD’de 191,7 milyon dolarlık harika bir açılış yaptı ve ABD/Kanada gişelerinde şimdiye kadarki en büyük 10. açılış oldu.
Denizaşırı karşılaştırmalar açısından, 2019’un Aslan Kral’ının animasyon olmasına rağmen canlı aksiyon versiyonu, daha istikrarlı bir küresel pazarda ve yaz aylarında gösterdiği olağanüstü performans göz önüne alındığında pek de uygun değil.
Daha fazlası için, yurt dışında benzer şekilde zamanlanmış Noel şekerlemeleri Wonka (bugünkü fiyatlarla benzerlerine göre 71 milyon dolar) ve Jumanji: The Next Level (122,8 milyon dolar) ve Mayıs 2019’da vizyona girecek Aladdin (115,3 milyon dolar) var.
Amerika’da, her şey Mufasa ve Sonic 3 için 5x-6x çarpanıyla ilgili. İkincisi 2020’deki (58 milyon dolar) ve 2022’deki (72,1 milyon dolar) önceki taksitlerinin altında kalsa bile, beklenti üçüncü filmin sonunda sırasıyla 148,9 milyon dolar ve 190,8 milyon dolarlık yerel toplamlarını geçmesi.