Tanınmış Resident Evil içeriden bilgi sağlayıcısı Dusk Golem, CAPCOM’un merakla beklenen hayatta kalma korku oyunu Resident Evil 9 hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
X’te yaptığı paylaşıma göre, oyunun bu kadar uzun süredir duyurulmamış olmasının sebebi, seride büyük bir yeniden yapılanma sürecinin yaşanması.
Dusk Golem, tıpkı Resident Evil 4 ve Resident Evil 7’de olduğu gibi, bu oyunun da seriye yepyeni bir soluk getireceğini ve doğrudan önceki oyunlara ya da yeniden yapımlara benzeyen bir deneyim sunmayacağını belirtti.
Bu iddialı yaklaşım nedeniyle geliştirme süreci uzasa da, Dusk Golem oyunun bu yıl içinde duyurulacağından oldukça emin.
Eğer tahminleri doğru çıkarsa, Resident Evil 9’un yaz aylarında yapılacak büyük etkinliklerden birinde resmen tanıtılması mümkün görünüyor.
Oyunun hikâyesiyle ilgili ise şu an için net bilgiler bulunmuyor. Önceki söylentiler, Leon ve Jill’in ana karakterler olacağını öne sürse de, Dusk Golem bu iddiaların doğru olmadığını vurguladı. Ayrıca, Resident Evil 9’un yanı sıra, CAPCOM’un Resident Evil Zero için de bir yeniden yapım üzerinde çalıştığı bildiriliyor.
Henüz resmi bir duyuru yapılmış olmasa da, en yeni gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!