Önümüzdeki birkaç gün, akıllı telefon dünyasında hareketli geçecek. Dört büyük marka, yeni cihazlarını tanıtmak için etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.
Bu etkinliklerden ikisi Çin’de gerçekleşecek. Diğer ikisi ise Hindistan ve küresel çapta birden fazla ülkede düzenlenecek. Bu etkinliklerde, yepyeni telefonların tanıtılmasına tanık olacağız.
Çin’deki etkinliklerde sahne alacak markalar iQOO ve Oppo olacak. iQOO, Neo serisindeki yeni modelini tanıtırken, Oppo ise Reno serisine ekleyeceği yeni ürünü duyuracak.
Küresel etkinlikte, Poco yeni nesil F serisi amiral gemisi cihazını tanıtacak. Hindistan’da düzenlenecek etkinlikte ise Realme, uzun bir aradan sonra yeni GT modelini teknoloji severlerle buluşturacak. Şimdi, bu etkinliklerde tanıtılacak telefonlara daha yakından bakalım.
iQOO Neo 9s Pro
iQOO Neo 9s Pro, 20 Mayıs Pazartesi günü resmen tanıtılacak ve şimdiden birçok özelliği hem resmi tanıtımlar hem de sızıntılar yoluyla ortaya çıktı.
Bu telefonun en dikkat çekici özelliği, güçlü MediaTek Dimensity 9300 Plus yonga seti olacak. Ayrıca, 144Hz yenileme hızına ve HDR10+ desteğine sahip 6,78 inç 1,5K OLED ekranıyla görsel deneyim konusunda iddialı.
Diğer özellikler arasında, 50MP geniş açılı ve 50MP ultra geniş açılı olmak üzere çift arka kamera kurulumu, 16MP ön kamera, 5,160mAh kapasiteli pil ve 120W hızlı şarj desteği bulunuyor. Cihaz, Android 14 işletim sistemi ile kullanıcılarla buluşacak.
Özetle, iQOO Neo 9s Pro, güçlü performansı ve etkileyici ekranıyla dikkat çekecek yenilikçi bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkacak.

Realme GT 6T
Realme GT 6T, 22 Mayıs Çarşamba günü Hindistan’da gerçekleşecek bir etkinlikte tanıtılacak. Tanıtımlar ve sızıntılar, bu cihazın aslında yeniden markalanmış bir Realme GT Neo 6 SE olduğunu gösteriyor, bu nedenle özellikleri hakkında pek çok bilgi zaten mevcut.
Realme GT 6T, Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 3 yonga setiyle donatılacak. Ayrıca, 6,78 inç 1,5K 120Hz LTPO OLED ekranıyla yüksek kaliteli bir görsel deneyim sunacak. Kameralar açısından, 50MP Sony IMX882 birincil kamera dikkat çekiyor. Cihaz, 5.500mAh kapasiteli pili ve 120W hızlı şarj desteği ile uzun pil ömrü ve hızlı şarj imkanları sunacak.

Oppo Reno 12 serisi
Oppo Reno 12 serisinin, 23 Mayıs Perşembe günü Çin’de tanıtılması planlanıyor. Bu serinin, Oppo Reno 12 ve Oppo Reno 12 Pro olmak üzere iki cihazdan oluşması bekleniyor.
Oppo Reno 12, MediaTek Dimensity 8250 SoC ile güçlendirilmişken, Oppo Reno 12 Pro, MediaTek Dimensity 9200 Plus çipe sahip olacak.
Oppo Reno 12, 6,7 inç FHD+ 120Hz OLED ekran ile gelecek. Kamera kurulumu ise 50MP geniş açılı, 8MP ultra geniş açılı ve 50MP 2x telefoto lenslerinden oluşan üçlü arka kamerayı ve 50MP ön kamerayı içerecek. Cihaz, 5.000mAh kapasiteli pili ile uzun pil ömrü sunacak.

Poco F6 serisi
Poco F6 serisi, 23 Mayıs Perşembe günü tanıtılacak. Bu seri, Poco F6 ve Poco F6 Pro olmak üzere iki modelden oluşacak. Sızıntılara göre, bu cihazlar sırasıyla Redmi Turbo 3 ve Redmi K70’in yeniden markalanmış versiyonları olacak.
Poco F6, Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 yonga seti ile donatılacak. Bununla birlikte, 6,67 inç 1,5K 120Hz OLED ekran, 50MP Sony LYT-600 birincil kamera, 5.000mAh pil ve 90W kablolu şarj desteği ile gelecek.
Poco F6 Pro ise Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 çipe sahip olacak. 6,67 inç QHD+ OLED ekran, 50MP arka kamera, 5.000mAh pil ve 120W kablolu şarj desteği sunacak.
