Çin merkezli teknoloji devlerinden Xiaomi’nin amiral gemi modeli olan Xiaomi 12’nin geçtiğimiz haftalarda tasarımı kendini göstermişti. Alınan patentlerle birlikte güvenilir teknoloji kaynağı LetsGoDigital, patentin görselleştirilmiş halini ortaya çıkarmıştı. Tasarımın gerçek olabileceği iddiaları sonrasında Xiaomi yetkilisi konu hakkında bir açıklamada bulunmuştu. Akıllı telefon modelinin tasarımının yüksek ihtimalle patentle ortaya çıktığı gibiydi ve Xiaomi yetkilisi modelin ilk taslağının çirkin bir şekilde olduğunu belirterek yeni bir tasarım üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Akıllı telefon modeliyle ilgili ortaya çıkan son gelişme ise Çin merkezli bir kaynağın modelin oldukça yüksek ekran gövde oranına sahip olacağı yönündeydi.
Ortaya çıkana göre alışagelmiş akıllı telefon modellerinden farklı olarak oldukça ince çerçeve yapısıyla gelecek olan Xiaomi 12 modelinin ekranı oldukça iddialı olacak. akıllı telefon modelinin selfie kamerası konusunda ise Xiaomi yönetimi ekran altı kamera teknolojisini kullanmayacak gibi gözüküyor. Belirtilene göre Xiaomi 12 oldukça ince ve şık görünümlü ekran delikli bir selfie kamera ile gelecek.
Gün içerisinde paylaşılan yeni bir haberle modelin yalnız olarak tanıtılmayacağı öğrenildi. Resmi kayıtlarla ortaya çıkan yeni gelişme sonrasında Xiaomi 12 modelinin yanında 12 Lite ve 12 Lite Zoom isimli iki farklı model de tanıtılacak. Resmi kayıtlarda bu iki akıllı telefon modelinin bazı teknik detayları da ortaya çıktı. Xiaomi iki modeli de 1080×2400 piksellik 120 Hz ekran tazeleme hızı sunan orta sınıf olarak tanıtacak. Ayrıca iki modelin kamera tarafında tercih edilecek lensler de ortaya çıkmış durumda. Burada kameraların hangilerine ait olduğu bilinmiyor fakat bir akıllı telefon modeli geniş + ultra geniş açı + telefoto lensleriyle donatılacakken diğeri ise geniş + ultra geniş açı + makro kameraları ile gelecek.