SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberTekno

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Ekonomi » Bakan Yumaklı duyurdu! Çiftçiye dev zirai don desteği

Bakan Yumaklı duyurdu! Çiftçiye dev zirai don desteği

Yayınlanma:
Bakan Yumaklı duyurdu! Çiftçiye dev zirai don desteği

Nisan ayında yaşanan zirai don felaketi sonrası mağdur olan üreticilere müjdeli haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sigortasız üreticiler dahil olmak üzere çiftçilere 13 milyar 221 milyon liralık destek ödemesinin başladığını duyurdu.

Nisan ayında yaşanan zirai don felaketi, Türkiye genelinde binlerce üreticiyi etkilemişti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zarar gören üreticiler için 13 milyar 221 milyon liralık destek ödemesinin başladığını duyurdu. Sigortasız üreticileri de kapsayan bu destek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği güçlendirmeyi hedefliyor.

ÜRETİCİYE NEFES ALDIRACAK DESTEK ÖDEMESİ BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, nisan ayında meydana gelen zirai don felaketinden etkilenen çiftçilere yönelik destek ödemelerinin başladığını açıkladı.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Zirai dondan etkilenen üreticilerimizin yanındayız. Üreticimizin emeğini koruyarak, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği güçlendirmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan, tarım sigortası olmayan ancak Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı üreticilere toplamda 13 milyar 221 milyon lira ödeme yapılacağını belirtti.

SİGORTASIZ ÜRETİCİLER DE YARARLANABİLECEK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, destek ödemeleri özellikle sigortasız üreticileri kapsayacak.
Tarım sigortası bulunmayan ancak ÇKS’ye kayıtlı çiftçilere yönelik bu adım, kırsal kalkınmayı desteklemek ve üreticinin kayıplarını telafi etmek amacıyla hayata geçirildi.

Bu ödemelerin ilk etabı, Ziraat Bankası aracılığıyla çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlandı.

ZİRAİ DON FELAKETİ BÜYÜK KAYIPLARA YOL AÇMIŞTI

Nisan ayında yaşanan ani sıcaklık düşüşü, özellikle meyve ve sebze üretimi yapılan bölgelerde büyük zarara neden olmuştu.

Kayısı, şeftali, elma ve üzüm başta olmak üzere birçok ürünün hasadı zarar görürken, üreticiler milyonlarca liralık kayıpla karşı karşıya kalmıştı.

Bakanlığın başlattığı bu destek programı, özellikle sigortasız üreticiler için can suyu olarak değerlendiriliyor.

“ÜRETİCİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tarım Bakanı Yumaklı, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Üreticimizin emeği bizim için çok kıymetli. Onların zararlarını telafi etmek, üretimin devamlılığını sağlamak ve kırsal kalkınmayı güçlendirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler