SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberTekno

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Haberler » Net olarak söyledi: Sıra Türkiye’de!

Net olarak söyledi: Sıra Türkiye’de!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İran-İsrail savaşı üzerinden dikkat çeken bir açıklamada bulundu: “Bugün İran’a yapılanlar, yarın Türkiye’ye de yapılacaktır.”

Yayınlanma:
Net olarak söyledi: Sıra Türkiye’de!

Sivas’ta düzenlenen bir temel atma töreninde konuşan Destici, Türkiye’nin nükleer altyapısına ve savunma sanayi hamlelerine dikkat çekerek bölgesel gelişmelerin Ankara’yı doğrudan etkileyebileceği mesajını verdi.

Türkiye’nin Stratejik Pozisyonu ve Olası Tehditler

H3: Türkiye, Bölgesel Savaşın Neresinde?

Mustafa Destici’nin açıklamaları, sadece siyasi değil; jeopolitik ve askeri açılardan da uyarı niteliği taşıyor. İran’ın nükleer programına yönelik İsrail’in askeri müdahalesine atıfta bulunan Destici, benzer bir senaryonun Türkiye için de mümkün olabileceğini ifade etti.

  • İddia: İsrail’in saldırı gerekçesi, İran’ın nükleer programı

  • Destici’nin sorusu: “Aynı nükleer program İsrail’de var. Onlara helal, Müslüman ülkelere neden haram?”

❗ Bu söylem, çift standartlı nükleer politikalar eleştirisinin güçlü bir örneği.

Türkiye’nin Nükleer Tesis ve Savunma Politikaları

BBP Genel Başkanı, konuşmasında Türkiye’nin nükleer tesis projelerinin hızla ilerlediğini ve savunma sanayisinde büyük atılımlar yapıldığını belirtti.

Türkiye’nin Stratejik Güç Alanları:

  • 🔋 Nükleer enerji yatırımları: Akkuyu NGS ve diğer potansiyel projeler

  • 🛡️ Savunma sanayi gelişmeleri: İHA, SİHA, hava savunma sistemleri

  • 🛰️ Uzay ve füze teknolojileri: Göktürk uyduları, Roketsan projeleri

Bu gelişmeler, Türkiye’nin sadece savunma değil, caydırıcılık ekseninde büyüyen bir bölgesel güç olduğunun göstergesi.

Barıştan Yanayız Ama Hazırız” – Destici’nin Barış ve Güvenlik Vurgusu

H3: İsrail’e Sert Sözler

Mustafa Destici konuşmasında İsrail’e yönelik sert eleştirilerde bulundu:

“Siyonist ve terörist İsrail Gazze’de on binlerce masumu katletti. Bu bir soykırımdır. Gün gelecek, bunun hesabını verecekler.”

Bu ifadeler, Türkiye’nin resmi diplomatik söyleminden daha sivri tonda olsa da, kamuoyunun önemli bir kısmının hissiyatını yansıtıyor.

İlgili Haberler