Facebook’un fotoğraf paylaşma açısından ne kadar ünlü bir sosyal medya sitesi ya da uygulaması olduğunu hatırlatmaya gerek yok. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru çıkan söylentiler doğrulanmış durumda ve artık Facebook’a fotoğraf yükleyen kullanıcıların bu fotoğrafları saklamak için başka bir yol bulması gerekiyor. Zira artık Facebook eşzamanlı tüm fotoğrafları silme kararı aldı.

Çözüm Facebook Moments!

Kullanıcıların fotoğraflarını kaybetmemeleri için Facebook Moments adlı uygulamayı indirmesi gerekiyor. Elbette başka çözüm yolları da aranabilir ancak şu anda en mantıklı çözüm yolu bu uygulama gibi görünüyor.

Facebook şimdiden dünyanın birçok noktasındaki kullanıcılarına bu hususta bilgilendirme yapmak amacıyla e-mail göndermiş durumda. Bu e-mailde site üzerinde yer alan fotoğrafların 7 Temmuz tarihinde silineceği belirtilmiş ve çözüm yolu olarak da Facebook Moments uygulaması tavsiye edilmiş. Bu uygulamayı kullanmak istemeyen kişilerin de site üzerindeki tüm fotoğrafları direkt olarak kişisel bilgisayarlarına yükleyebilecekleri dile getirilmiş.

Hatırlanacağı üzere Facebook böyle bir hamleyi daha önce de yapmıştı. 2014 yılında Facebook uygulamasındaki tüm sohbet geçmişi silinmişti ve kullanıcılar Facebook Messenger uygulamasına yöneltilmişti. Bu duruma karşı çıkanlar uygulamanın mobil web versiyonu üzerinden sohbet geçmişlerine ulaşabilmişti ancak yine de sonrasında tüm sohbetler silinmişti.

facebook-moments

Moments iOS ve Android için ücretsiz!

Moments uygulaması şu anda hem iOS hem de Android kullanıcıları için tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. Bu uygulama sayesinde fotoğraflar tarihe ve benzer fotoğraflara göre gruplanıyor. Örneğin eğer bir olay ya da durum için fotoğraflarınızı arkadaşlarınıza gönderiyorsanız, onlar da kendi fotoğraflarını sizin Moments albümünüze ekleyebiliyor.

Facebook, eşzamanlı fotoğraf yükleme özelliğini 2012 yılında iOS kullanıcılarına sunmuştu. Uzun süren fotoğraf yükleme işlemlerine nazaran bu özellik sayesinde kullanıcılar akıllı telefonları ya da tabletleri üzerinden fotoğraflarını hem kısa bir sürede hem de toplu şekilde Facebook profillerine yükleyebiliyor. Ancak bu fotoğrafların yüklendiği albüm 7 Temmuz tarihinde Facebook tarafından silinecek ve kullanıcıların fotoğraflarını depolayabilmeleri için Facebook Moments uygulamasını kullanması ya da fotoğrafları bilgisayarlarına yüklemesi gerekiyor. Sizler de bu tarihe kadar fotoğraflarınızı emniyete alın!

 

>> Peki, sizler Facebook Moments uygulamasını kullanmayı düşünüyor musunuz?

Paylaş
Merve Öziş
2012 yılında Anadolu Üniversitesi İngilizce İktisat bölümüne başladı ve 2013 yılından bu yana makale yazıyor. Birçok elektronik yayın yapan medyada çalışmalar yaptı. Son olarak ise özellikle Teknoloji ve Bilim ile yakından ilgileniyor ve bu konularda yayınlanan araştırmaları takip ediyor.